Lumea postmodernismului….


Traim intr-o lume a pacatului, intr-o lume in care adevaratele virtuti sunt considerate a fi „slabiciuni” sau „lipsa de caracter”. Zilnic suntem invadati de situatii in care vedem ca raul triumfa si cei rai reusesc sa fie deasupra legilor pamantesti. Suntem contrariati de faptul ca pacatul castiga tot mai mult teren in lumea aceasta. Suntem bulversati de ceea ce se intampla la nivel mondial si parca satan castiga tot mai mult din terenul ce ieri ne apartinea. Tot mai multi crestini cad in lupta spirituala ce se da la nivelul mintii. Prea multi dintre noi accepta astazi lucruri care mai ieri erau considerate pacate de neiertat. Am devenit oameni ai compromisului si se pare ca nu mai distingem raul de bine. Forta raului ne face sa dam zi de zi inapoi si in loc sa progresam pe calea crucii, observam un adevarat regres al valorilor spirituale in viata Bisericii. Forta pacatului va ceda doar in fata puterii rugaciunii facute in Duhul.

Satan si fortele intunecate din vazduh au capitulat la Cruce si au fost biruite pe veci. Problema cea mai mare in vietile noastre este ca dam prea mare importanta firii noastre pamantesti. Satan nu detine autoritatea asupra vietilor noastre, el are autoritate doar asupra lucrurilor pe care le lasam la dispozitia lui. Daca vom ceda controlul asupra unor domenii din viata noastra, satan va intra ca si stapan in inima noastra si va cauta sa ne contamineze cat mai mult cu influienta nefasta a pacatului.

Suntem multumitori Cerului ca ne-a dat insa mijloacele necasare pentru a distruge uneltirile potrivnicului sufletelor noastre. Biserica este condusa de Christos, Mirele ei. Suntem sub autoritatea Biruitorului mortii si intunericului spiritual. Fie ca fiecare dintre noi sa se echipeze zilnic cu „armele luminii” prezentate in Efeseni 6: 11-17 pentru a putea a putea „tine piept uneltirilor diavolului”. Sa cautam sa intram in posesia acestor arme duhovnicesti pentru a sta in picioare in vremurile de „libertate spirituala” ce se prefigureaza in viitor. Urmele pasilor revenirii lui Christos le observam in informatiile mass-media care ne invadeaza sistemul interior de valori in care exista pace si armonie deplina. Sa ne rugam pentru ca Dumnezeu sa transforme mentalitatea materialista care a cuprins lumea cresina a mileniului III intr-o mentalitate christocentrica. Aceasta atitudine asupra vietii ar trebui sa ne faca sa vedem Cerul ca pe o alternativa la sistemul corupt al lumii acesteia si nu ca pe o perspectiva greu de atins. Cerul se afla in fiecare dintre noi, pentru ca suntem „cetateni impreuna cu sfintii”, conform cu Efeseni 2:19 si „cetatenia noastra este in ceruri de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Christos” (Filipeni 3:20). Asadar sa umblam prin credinta ca si Avraam care s-a asezat in tara fagaduintei cu speranta ca va fi locuitor in „cetatea care are temelii tari, al carui mester si ziditor este Dumnezeu (Evrei 11:10).

Prea mult am ratacit in lumea aceasta, prea mult ne-am inradacinat in pamantul acesta efemer. Sufletul nostru ar trebui sa se chinuie vazand nelegiuirea din jurul nostru. Lumea aceasta si pacatul din ea vor fi nimicite precum cetatile Sodomei si Gomorei. Lot nu putea accepta compromisul. Acest neprihanit era satul sa vada si sa auda atatea pacate murdare care se savarseau in societatea din care facea parte. Problema familiei lui era ca isi pusesera increderea prea mult in posesiunile materiale pe care le detineau. Inimile lor se legasera de bogatiile lumii acesteia. Noi am fost chemati sa cautam „mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui” (Matei 6:33) in detrimentul lucrurilor pamantesti pe care cautam sa le obtinem in viata de zi cu zi.

Fie ca Dumnezu sa ne dea discernamant spiritual pentru a intelege care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru existenta noastra vesnica. Doar atunci cand il vom cauta pe Dumnezeu din toata inima noastra vom realiza efemeritatea vietii cotidiene. Cautand Cerul, vom fi invadati in inima cu dragostea pentru Isus si ne vom ruga tot mai mult pentru a reveni sa ne intalnim cu El. Biserica este chemata astazi sa traiasca in UNITATE pentru ca Logodnicul ei sa poata reveni in slava pentru a-Si incepe Nunta. Curand il vom vedea pe nori pe Mirele iubit. Esti gata pentru a iesi in intampinarea Lui?Sau inca esti legat de-acest pamant? De raspunsul tau depinde siguranta mostenirii vietii vesnice. Pregateste-te astazi sa-L intampini pe Dumnezeul tau! Poimaine poate se va auzi Trambita Judecatii! Nu mai asculta sunetele stridente si nu mai fi orbit de luminile ametitoare ale lumii acesteia! Distinge sunetul pasilor Lui…Si apoi vei auzi ceea ce Duhul iti va spune! FII PREGATIT!!!

martie 2015, Beclean

De David Gh.

Lasă un comentariu